Znate li da je hidroizolacija ravnog krova...

Hidroizolacija ravnog krova premium IKO PVC membranom.

..jedna od najbitnijih stavki pri planiranju izgradnje novog objekta i u 2020. godini?

Vjerujemo da ste do sada pročitali puno članaka o hidroizolaciji ravnog krova, ali niste puno toga saznali.

Hidroizolacija ravnog krova nije kompliciran posao ako se njemu pristupa ozbiljno i s interesom.

Mi vam želimo ponuditi bolje te  vam u nastavku donosimo najbolje savjete kako da hidroizolacija ravnog krova ili sanacija ravnog krova bude uspješna.

I još ponešto...


Za početak - hidroizolacija ravnog krova nije tako komplicirana...

Ravni krovovi i njihova hidroizolacija često su u prošlosti bili izostavljani od strane projektanata i samih investitora jer su ih uzimali "zdravo za gotovo".

Pojavom novih materijala za hidroizolaciju, ravni krov ponovno ima važnost kod investitora i projektanata koji su zbog loših iskustava iz prošlosti, konačno shvatili izvedbu ravnog krova vrlo ozbiljno te se tome detaljno posvetili.

Znam već dovoljno, ŽELIM  ponudu!

Ili saznajte nešto više u nastavku... jer hidroizolacija krova može biti jednostavna!

1. Malo o starim tehnologijama - hidroizolacija ravnog krova ljepenkom

Stari i danas zastarjeli načini izvođenja ravnih krovova podrazumijevali su bitumen kao osnovni materijal za hidroizolaciju pa je najpopularnija hidroizolacija ravnog krova bila bitumenskom ljepenkom. Zbog njezinih nedostataka, sve više projektanata, ali i samih investitora okreće se novim tehnologijama izvedbi hidroizolacija ravnog krova.

propali ravni krov sa ljepenkom
Prikaz: hidroizolacija ravnog krova bitumenskom ljepenkom

Bitumenski krovovi ne samo da su imali velik broj svojih mana, već je i sama izvedba bila puno sporija, a mogućnost za pogrešku puno veća nego što je slučaj pri hidroizolaciji ravnog krova s jednoslojnim sintetičkim membranama.

2. Koje su to nove tehnologije izvođenja hidroizolacija ravnog krova?

Nove tehnologije za izvedbu hidroizolacije ravnog krova ili sanacije ravnog krova su sintetičke hidroizolacijske membrane.
Korištenjem novih tehnologija, smanjuje se opasnost za same izvođače. Prilikom varenja novih materijala više se ne koriste breneri i plinske boce, koji mogu biti izrazito loša kombinacija ukoliko se izolater ne pridržava sigurnosnih pravila.

S novim tehnologijama koriste se i novi sustavi varenja na vrući zrak kao što je Leister.

Recept za uspješnu hidroizolaciju ravnog krova

kvalitetna membrana

kvalitetan izvođač

garancija

3. Koji materijal odabrati za hidroizolaciju ravnog krova?

Najčešće se za hidroizolaciju ravnog krova objekta koriste PVC membrane. Takva vrsta hidroizolacijske membrane otporna na velike temperaturne razlike, mikroorganizme te sve vremenske uvjete koji se mogu javljati na ravnom krovu. Poglavito se to odnosi na premium IKO PVC membrane.

TPO membrane, iako su stekle veliku popularnost kao "dugotrajnija" zamjena za PVC membranu, imaju još uvijek velik broj nedostataka te se formula proizvodnje do sada mijenjala 4 do 5 puta, što znači da još uvijek nema sigurnih dokaza o ukupnom vijeku trajanja.

Sistem ugradnje hidroizolacijskih materijala na bazi PVC, TPO i TPE-a je polaganje membrane na sloj geotekstila (premium IKO PVC membrane nisu kompatibilne sa bitumenom) te varenje preklopa aparatima na vrući zrak. Hidroizolacija ravnog krova na taj način postaje dugotrajna i 100 % sigurna. Naravno, uz preduvjet kvalitetne izvedbe kao i korištenjem kvalitetnog hidroizolacijskog materijala.

4. Zeleni krov, golf teren za ravnom krovu - hidroizolacija krova za korištenje?

Za razliku od nekih drugih vremena, u današnje vrijeme se ravni krovovi sve više projektiraju kao dodatna iskoristiva površina objekta.

Sada  se na ravnom krovu mogu naći i zeleni krov, golf teren ili terasa s pogledom na cijeli grad.

hidroizolcaija zelenog krova
Primjer hidroizolacije zelenog krova - primjer kada hidroizolacija krova ima novu svrhu

Želite zeleni krov na svom objektu? Kontaktirajte nas!

5. Hidroizolacija ravnog krova s premium IKO PVC membranama!

Iako su u Hrvatskoj najpopularnije standardne PVC i TPO membrane, napretkom savjesti investitora i njihove žudi za kvalitetnim i dugotrajnim rješenjem, sve više se primjenjuju premium IKO PVC hidroizolacijske membrane.

Što je to premium IKO PVC membrana?

Premium IKO PVC membrana je hidroizolacijska membrana na bazi premium PVC-a koja ima 40% bolja svojstva od standarda kvalitete za PVC membrane drugih proizvođača*. Pokazala se kao izrazito kvalitetna i izdržljiva membrana s rokom trajanja od najmanje 35 godina zahvaljujući jedinstvenoj recepturi te činjenici da je i gornji i donji sloj membrane UV stabilan za razliku od ostalih PVC membrana na tržištu!

Tvrtka G.R.B. d.o.o. Karlovac, jedina u Hrvatskoj izvodi hidroizolacije ravnih krovova s premium IKO PVC membranama.

Prednosti premium IKO PVC membrane za hidroizolaciju ravnog krova


Hidroizolacija ravnog krova uz premium IKO PVC membranu Investitoru osigurava vijek trajanja ravnog krova do 35 godina prema BBA testu, a garancija na IKO premium PVC membrane iznosi do 20 godina te je izdana od strane proizvođača.

6. Kolika je garancija za hidroizolaciju ravnog krova?

Na tržištu postoje brojne vrste hidroizolacijskih membrana za hidroizolaciju ravnog krova te je važno prilikom hidroizolacije ravnog krova odabrati kvalitetan materijal koji ima ateste i garanciju od najmanje 10 godina.

hidroizolacija ravnog krovaHidroizolacija ravnog krova stambene zgrade s premium IKO PVC membranom.

7. Imam budžet, no koliko košta hidroizolacija ravnog krova?

Uobičajeno je da Investitori i Projektanti odaberu tehnologiju hidroizolacije ravnog krova prvenstveno na početnim troškovima izvođenja. Međutim, upravo to može biti kobno.

Ako se za hidroizolaciju ravnog krova gleda isključivo cijena, te se odabere jeftini sustav hidroizolacije, tehničke osobine membrane možda neće biti idealne za zahtjeve sustava i projekta. Troškovi i cijena održavanja ravnog krova brzo će premašiti izvorne uštede troškova prilikom hidroizolacije ravnog krova.

Sama cijena hidroizolacije ravnog krova ovisi o odabranom sustavu. Kako biste saznali točnu cijenu, najbolje je da nas kontaktirate i zatražite ponudu.

8. OK, ali kako analizirati što odabati za hidroizolaciju ravnog krova?

Ravni krov je investicija koja treba biti ispravno analizirana od samog početka.

Svaki ravni krov je jedinstven - pa tako i hidroizolacija ravnog krova

Budući da je svaka zgrada i krovni sustavi jedinstven, vjerujemo u pripreme prilagođenih rješenja koji zadovoljavaju specifične zahtjeve svakog projekta.   U takvom načinu rada, kada smo uključeni i u samu izradu troškovnika za hidroizolaciju krova, usko surađujemo i s projektantom. Sve to kako bismo pružili rješenja koja su u skladu sa svim regulatornim i tehničkim zahtjevima. Također, određujemo dugoročne najbolje rješenje hidroizolacije krova po konkurentnoj cijeni. Dobro osmišljene i temeljito pripremljene specifikacije zajedno s kvalitetnim izvođačem, od presudne su važnosti za uspjeh svake nove investicije u krovne sustave.

Iako je trošak, odnosno cijena hidroizolacije ravnog krova važan faktor, odabir najniže ponude koja nije obuhvaćala kritične čimbenike može biti razorna, stoga je važno odabrati kvalitetnog izvođača koji nudi konkurentnu cijenu te garanciju u trajanju od najmanje 10 godina.

9. Koju vrstu ravnog krova odabrati?

Postoji više vrsta hidroizolacije ravnog krova, a ovo su dvije najčešće:

Hidroizolacija ravnog neprohodnog krova

Ukoliko se radi o hidroizolaciji ravnog neprohodnog krova gdje je premium IKO PVC membrana završni sloj krova, pored varenja, membrana se mehanički pričvršćuje za podlogu.

Hidroizolacija prohodnog ravnog krova

Kod prohodnih ravnih krovova, potrebno je postaviti neki završni zaštini sloj kao što su: sloj šljunka, kulir ploče i dr.

10. Evo što će vam se dogoditi ako ne poslušate naše savjete - hidroizolacija krova!

Ako ne poslušate savjete, naći ćete se u problemu poput ovog na slici ispod:

sanacija-ravnog-krova

Sanacija ravnog krova najčešće se izvodi zbog zastarjelih tehnologija ugradnje, dotrajale krovne hidroizolacijske membrane, mehaničkih oštećenja hidroizolacijskih krovnih membrana, neprimjerenih aktivnosti na krovovima kao što su ugradnja satelitskih antena i slično.

11. Bolje platiti tisuću kuna više, nego kasnije 10 više!

Nemojte škrtariti jer će vam se obiti o glavu! 🙂 Sanacija ravnog krova često se izvodi i zbog korištenja neadekvatnih i jeftnijih materijala koji su na prvu primamljivi zbog niže cijene izvođenja, međutim, vrlo često izazovu i najveći štetu koja se onda višestruko skuplje plaća nego da se odmah ugradio kvalitetan materijal s garancijom od strane licenciranog izvođača kao što je tvrtka G.R.B. d.o.o. Karlovac.

Da biste spriječili oštećenje krova, a samim time i sanaciju ravnog krova, potrebno je redovito vršiti vizualne inspekcije ravnog krova, a najmanje svakog proljeća i jeseni ili nakon teških vremenskih uvjeta (obilnog snijega, obilne kiše, jakog vjetra i sl.)

Primjeri zašto je potrebna sanacija ravnog krova

Pucanje hidroizolacijske membrane može biti uzrokovano korištenjem neadekvatnog materijala (npr. bez UV stabilizatora - bez zaštite), ili u većini slučajeva, lošom kvalitete izvedbe hidroizolacije ravnog krova. Kako biste spriječili ovakvo što, potrebno je koristiti isključivo kvalitetan materijal.

sanacija ravnog krova
Prikaz oštećenje hidroizolacijske membrane

Zadržavanje vode na ravnom krovu - hidroizolacija ravnog krova trpi!

Zadržavanje vode na krovnoj plohi jedan je od čestih problema zbog neadekvatnog izvođenja ili kasnije, neadekvatnog održavanja ravnog krova.

Sanacija ravnog krova u ovom slučaju većini neće biti prioritet, jer do problema neće doći ako vaša hidroizolacija ravnog krova, odnosno krovna membrana, "drži vodu".

12. Poslušali smo vas, ali...?

Ključ dugotrajnosti pa čak i najkvalitetnijih materijala je u redovitom održavanju ravnog krova! Redovitim provjerama vašeg ravnog krova možete ostati mirni i izbjeći veliki problem. Kroz redovito održavanje možete raditi na preventivnoj osnovi kako biste izbjegli sanaciju ravnog krova, što je dugoročno gledano, najisplativija opcija.

hidroizolacija ravnog krova cijena

Ukoliko sami niste spremni na održavanje ravnog krova na svom objektu zbog nedostatka vremena ili straha da biste sami mogli prouzročiti štetu na hidroizolaciji ravnog krova, preporučamo da kontaktirate profesionalce kako bi bez ikakvih problema osigurali preventivnu zaštitu objekta i same hidroizolacije krova.

G.R.B. PROTECT - program održavanja ravnih krovova prije sanacije ravnog krova!

Tvrtka G.R.B. d.o.o. Karlovac svojim klijentima / investitorima nudi jedinstvenu uslugu na hrvatskom tržištu - G.R.B. PROTECT program zaštite / održavanja ravnih krovova. Saznajte više.

13. NEMOJTE zaboraviti!

...da održavanje ravnog krova mora uključivati osiguravanje redovitog čišćenja neželjenih biljaka sa krova koje s vremenom mogu početi rast na ravnom krovu te, u slučaju da hidroizolacijska membrana nije otporna na prodor korijenja, prouzročiti pucanje i oštećenje iste. Budite svjesni da vegetacija i mahovina mogu ukazivati na to da se voda održava u dovoljnoj količini kako bi se omogućio rast koji će u konačnici dovesti do unutarnjeg propuštanja u vaš objekt.

14. Sada znam puno, ali svejedno trebam vas...

Iako ste naučili puno toga o hidroizolaciji ravnog krova na našoj web stranici, ipak vam je potrebna naša pomoć. Tvrtka G.R.B. d.o.o. Karlovac izvodi hidroizolacije ravnih krovova na bazi PVC i TPE membrana sa ili bez toplinske izolacije. U mogućnosti smo izvesti hidroizolacije i na bazi drugih vrsta membrana i materijala, ovisno o zahtjevima investitora i samih projekata – za više informacija nas kontaktirajte.

15. Zatražite nas ponudu za izvođenje radova!

Sada kada ste upoznati s time što radimo i kada ste shvatili da Vam je potrebna naša usluga hidroizolacije ravnog krova, budite slobodni obratiti nam se putem kontakt forme kako bismo Vam napravili besplatnu ponudu za izvedbu kvalitetne hidroizolacije na Vašem ravnom krovu!

Vaš upit  bit će zaprimljen odmah po pritisku gumba "Pošaljite upit" bez dodatne obavijesti za Vas kao pošiljatelja zahtjeva. Odgovor ćete zaprimiti u roku od 2 radna dana.

 

 

*Postotak se odnosi na usporedbu sa ostalim membranama drugih proizvođača PVC membrana. Usporedba je rađena od strane stručnjaka tvrtke IKO PLC, Engleska, te se ovim putem odričemo odgovornosti za točnost navedenog podatka.

grb karlovac

RAVNI KROV ZA BUDUĆNOST.