hidroizolacija-objekata
Hidroizolacija ravnog krova

5 savjeta kako da vaša hidroizolacija ravnog krova traje dulje

Ako ste vlasnik zgrade ili kuće s ravnim krovom, trebali biste imati na umu ova četiri savjeta kako bi vaš ravni krov trajao što dulje, s manje troškova za održavanje i bolju učinkovitost.

Kada je potrebna inspekcija hidroizolacije ravnog krova – pazite kako hodate!

Ustajanje i hodanje na krovu ponekad je nužan dio održavanja krova. Zapravo, četvrta točka na ovom popisu – obavljanje redovitih krovnih inspekcija – zahtijeva da hodate na ravnom krovu. Međutim, ako ne trebate biti na krovu, ne biste trebali biti na krovu. Što se više približite i prošetate, to je vjerojatnije da će se nešto oštetiti, a to samo dodaje prirodnom trošenju krova koja smanjuje duljinu “života” vašeg ravnog krova.

Odmah reagirajte – pozovite majstora za hidroizolaciju – hidroizolacija ne smije čekati!

Kada otkrijete curenje ili oštećenje membrane, odmah kontaktirajte licenciranog izvođača hidroizolacija, ili tvrtku koja je radila na Vašem krovu. Čekajući i povlačenjem problema jer trenutno možda i niste u prilici priuštiti si majstora, dopuštate da se problem pogorša i potencijalno postane vrlo ozbiljan s velikim posljedicama na objekt i stvari unutar njega. 🙂

Održavajte brtvljena područja PU Kitom

Svaki proizvod ima svoj rok trajanja, pa tako i PU kit koji nakon nekoliko godina od ugradnje, počne slabljeti, tj. gubiti svoje izvorno svojstvo te je svakako preporuka da ga prilikom svake inspekcije krova provjerite te po potrebi obnovite. Ako ne znate kako, pitajte nas mi ćemo Vam pomoći. 🙂

Izvršite redovite preglede hidroizolacije površine krova

Konačno, i možda najvažnije, a što i cijelo vrijeme spominjemo, vaš krov treba redovito pregledavati. Bilo da to znači jednom godišnje, ili dvaput godišnje (što preporučujemo), trebate biti dosljedni. Ako postavite raspored i plan o tome kada ćete pregledati krov, postajete vjerojatnije da ćete pratiti i poštivati gore navedeno. Nemojte samo reći da ćete svaki put pregledati krov, izradite raspored, organizirajte sustanare i pridržavajte se navedenog.

Zaključak – hidroizolacija je važna!

Iznad su neki vrlo jednostavni savjeti koji će vam pomoći održati vaš ravni krov što više na životu, odnosno produljiti mu vijek trajanja. Naravno, ima puno više stvari koje morate učiniti od nabrojanih, ali ovo je odličan početak za održavanje vašeg krova što je moguće više. Kontaktirajte nas ako želite saznati više ili da biste dobili više savjeta o najboljim postupcima.

Podijelite s drugima:
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
kako-sanirati-ravni-krov
Next

Kako sanirati hidroizolaciju ravnog krova?

grb karlovac

RAVNI KROV ZA BUDUĆNOST.