Hidroizolacija ravnog krova

Studija slučaja – sanacija ravnog krova stambene zgrade u Karlovcu

Početak je rujna i idealno je vrijeme da s vama podijelimo studiju slučaja: sanacija ravnog krova krova zgrade u Karlovcu IB PVC premium membranom.

Radovi su se izvodili tijekom ljeta te su završeni sukladno terminskom planu na zadovoljstvo svih stanara.

Opis problema prije sanacije ravnog krova

Iako ravni krov prije sanacije nije propuštao vodu jer su ga predstavnici suvlasnika redovito održavali i obnavljali, problem je stvarao nedostatak toplinske izolacije, stoga su se odlučili za sanaciju uz dodatak toplinske izolacije u debljini od 20 cm. Valja napomenuti kako je tvrtka G.R.B. 2010. godine prvi put obnavljala ovaj isti krov.

Koje smo rješenje predložili?

Prvi poziv predstavnika suvlasnika zaprimili smo u svibnju 2023. godine te se odazvali na isti u vrlo kratkom roku.

Na sastanku s predstavnicima suvlasnika / stanara zgrade, ponudili smo rješenje američke tvrtke IB Roof Systems – IB PVC premium membranu.

Stanje ravnog krova prije sanacije

Kako je tekla izvedba ponuđenog rješenja s IB PVC membranom?

Sanacija ravnog krova stambene zgrade u Karlovcu veličine 380m2 s IB PVC membranom protekla je vrlo brzo, ponajprije zahvaljujući dobroj organizaciji naših djelatnika, ali i dobrim vremenskim uvjetima  tijekom peroida izvođenja radova. Prvotno se pristupilo osiguranju / organizaciji gradilišta; postavljanjem dizalice za prijenos / transport materijala, a potom se krenulo i s ugradnjom sljedećih slojeva:

– PE parna brana
– XPS 2×10 cm
– geotekstil 500g
– IB PVC membrana

Izazovi tijekom izvođenja radova

Tijekom izvođenja nije bilo posebnih izazova na ovom projektu, obzirom da je svaki detalj izvedbe prethodno razrađen u suradnji s proizvođačem materijala i nadzornim inženjerom.

Detalj kanala oko izlaza na krov jer zbog nedostatka prostora, morali smo ugraditi 15 cm toplinsku izolaciju umjesto 20 cm na predmetnoj lokaciji površine cca. 4m2.

Problem  “nedostatka visine”, odnosno nepostojanja atike, a zbog potrebe ugradnje toplinske izolacije – XPS-a –  rješen je ugradnjom drvenih greda učvršćenih za podlogu L profilima i udarnim tiplama te dodatno turbo vijcima direktno kroz grede. Po ugradnji greda, pristupili smo ugradnji radionički pripremljenog okapnog  lima glaviziranog slojem IB PVC membrane.

Krajnji rezultat  – završetak radova

Radovi su izvedeni prema visokim kriterijima  kvalitete u ugovorenom roku,  kao i na zadovoljstvo svih uključenih u projekt.  Nad stanarima je sada jedna velika briga manje uz jamstvo u trajanju od 20 godina, a mi im ovim putem zahvaljujemo na ukazanom povjerenju. Uz to, IB PVC membrana postat će ugljično neutralna u roku manjem od 2,5 godine!

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marin
Marin
10 months ago

Izgleda dobro.

kako-sanirati-ravni-krov
Prev

Sanacija ravnog krova - veliki izazov ili?

grb logo