hidroizolacija ravnog krova

Hidroizolacija i sanacija ravnog krova

Ravni krov traži dugotrajnu zaštitu od djelovanja vremenskih utjecaja. Kvalitetna hidroizolacija ravnog krova važna je stavka pri izgradnji novog ili rekonstrukciji postojećeg objekta, a odabir pravog rješenja nekada nije jednostavan.

Kao izvođač hidroizolacija ravnih krovova, susreli smo se s materijalima različitih proizvođača, no najveće povjerenje smo stekli u IB membranu američkog proizvođača IB ROOF SYSTEMS. Pokazala je svoju istinsku trajnost na našoj vlastitoj referenci iz 1999. godine - danas staroj punih 25 godina. IB membrana nije istog sastava kao PVC membrane u Europi, već je posebno formulirana za američke države s velikim brojem sunčanih sati, kao što su Savezne države Texas ili Las Vegas, a upravo je zbog toga primjenjiva za dugotrajnu i pouzdanu hidroizolaciju ravnih krovova u Hrvatskoj.

Ravni krov za budućnost naš je slogan - uz 20 godina jamstva!

Hidroizolacija ravnog krova posao je kojeg obavljamo na području cijele Republike Hrvatske od 1999. godine. Zapošljavamo iskusne djelatnike koji se redovito usavršavaju kako bi bili u korak s najnovijim dostignućima i tehnologijama iz svijeta hidroizolacije ravnih krovova. Osim iskusnih djelatnika, tu je i menadžment tvrtke s tri desetljeća iskustva. Sve to skupa našim klijentima daje 100%-tnu sigurnost, da će svaki projekt biti bezprijekorno odrađen na zadovoljstvo svih uključenih. Štoviše, toliko smo uvjereni u kvalitetu naše usluge te IB membrane, da za svaki ugrađeni metar kvadratni ravnog krova garantiramo najdulje na tržištu - 20 godina!

Pročitajte dalje više ili nas kontaktirajte za izradu ponude.

Najčešći tipovi izvedbe i slojevi

ravni krov u Rovinju

Neprohodni ravni krov

Ukoliko se radi o hidroizolaciji ravnog neprohodnog krova gdje je IB membrana završni sloj krova, pored varenja, membrana se mehanički pričvršćuje za podlogu.

 • IB membrana
 • Termoobrađeni geotekstil 500g
 • PIR / XPS toplinska izolacija
 • Parna brana
 • Beton za pad

Prohodni ravni krov

Kod prohodnih ravnih krovova, potrebno je postaviti neki završni zaštini sloj kao što su kulir ploče i slično.

 • Balast / završno opločenje postavljeno na gumene podmetače
 • Termoobrađeni geotekstil
 • PIR / XPS toplinska izolacija
 • Termoobrađeni geotekstil
 • IB membrana
 • Termoobrađeni geotekstil
 • Beton za pad

Zeleni ravni krov

Nakon godina razvoja i širenja, zelenih površina sve je manje iz našeg urbanog krajolika. S dodatnim pritiskom viših zgrada koje uzrokuju smanjene protoke zraka u izgrađenim područjima, te gustim cestovnim prometom koji povećava zagađenje, projektanti se odlučuju iskoristiti krovne površine za dobivanje ekološke ravnoteže.

Zeleni krov ima mnoge prednosti na ekonomskoj, ekološkoj i društvenoj razini.
Biljke upijaju kišu, pročišćava zrak, smanjuje temperaturu u okolini, regulira unutarnju temperaturu, štedi energiju i potiče biološku raznolikost u gradu.

 

Sanacija ravnog krova preko postojećih slojeva

Sanacija ravnog krova često se izvodi zbog korištenja neprovjerenih i/ili jeftinih materijala, ali i nerealno jeftinih ponuda izvođača.
Zahvaljujući IB krovnoj membrani, sanacija ravnog krova može se izvesti i bez uklanjanja postojećih slojeva što ju čini ekonomski isplativom. Međutim, kada je termo izolacija namočena, potrebno ju je zamjeniti novom termo izolacijom kao što je prikazano na referenci ispod.

sanacija ravnog krova

Cijena, kada je u pitanju hidro i termo izolacija ravnog krova ili sanacija  krova, nije i ne smije biti presudan faktor pri odabiru izvođača i/ili tehnologije izvođenja.

Vjerujemo da vam nije u interesu da hidroizolacija za ravni krov, npr. vaše obiteljske kuće, traje samo 12 do 15 godina, što je uobičajni vijek trajanja većine standardnih PVC i TPO krovnih membrana.
Možda je to prihvatljivo za industrijske hale, skladišta i slično, no ne i za Vašu obiteljsku kući ili stambenu zgradu.

Pročitajte dalje više ili nas kontaktirajte za izradu ponude.

Održavanje i čišćenje ravnog krova

začepljena odvodnja

Najbolji način produljenja vijeka trajanja hidroizolacije ravnog krova je sveobuhvatni program održavanja.

Ravni krov, odnosno hidroizolacija ravnog krova može trajati dulje od garantnog roka, a svima je jasno da svako oštećenje, koje se ne otkrije na vrijeme, može stvoriti katastrofu epskih razmjera.

Vlasnici objekata koji vode računa o svom objektu, a posebno o financijama, znaju da održavanje ravnog krova nije trošak, već višestruko isplativa investicija.
Optimalno, ravni krov treba pregledati najmanje dva puta godišnje, obično u proljeće i jesen.

Koliko košta hidroizolacija ravnog krova?

Ravni krov je investicija koja treba biti ispravno analizirana od samog početka.

Svaki ravni krov je jedinstven - pa tako i hidroizolacija ravnog krova

Budući da su sve zgrade i krovni sustavi jedinstvene, vjerujemo u pripreme prilagođenih rješenja koji zadovoljavaju specifične zahtjeve svakog projekta. U takvom načinu rada, kada smo uključeni i u samu izradu troškovnika za hidroizolaciju krova, usko surađujemo i s projektantom. Sve to kako bismo pružili rješenja koja su najbolja za hidroizolaciju ravnog krova. Dobro osmišljene i temeljito pripremljene specifikacije zajedno s kvalitetnim izvođačem, od presudne su važnosti za uspjeh.

Ako se za hidroizolaciju ravnog krova gleda isključivo cijena, te se odabere najjeftiniji sustav hidroizolacije krova, tehničke karakteristike krovne membrane i sama kvaliteta iste, vjerojatno neće biti idealne za dugoročne zahtjeve  projekta. Troškovi i cijena održavanja ravnog krova brzo će premašiti izvorne uštede troškova.

Trošak, odnosno cijena hidroizolacije ravnog krova ovisi o odabranom sustavu. Kako biste saznali točnu cijenu, najbolje je da nas kontaktirate i zatražite ponudu.

Newsletter